» Ministri Lleshaj takon Presidentin e Këshillit Kombëtar të Austrisë, Sobotka
Postuar më: 27/11/2018

Ministri Lleshaj takon Presidentin e Këshillit Kombëtar të Austrisë, Sobotka

VIDEO Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj priti sot Presidentin e Këshillit Kombëtar të Austrisë, Wolfgang Sobotka. Në qendër të takimit ishte thellimi i bashkëpunimit mes dy vendeve, me fokus të veçantë përmbushjen e kushteve prej Shqipërisë në rrugëtimin drejt BE-së.

Ministri i Brendshëm Lleshaj u shpreh se procesi i integrimit për Qeverinë shqiptare mbetet qëllim kombëtar.

Duke u ndaluar tek reformat e realizuara, z.Sobotka theksoi se Vetting-u në sistemin e drejtësisë është një pikë kyçe në këtë proces, dhe në këtë kontekst, vlerësoi dhe inkurajoi përpjekjet e Shqipërisë për të vijuar më tej.

Gjithashtu, Presidenti Sobotka tha se lufta kundër krimit të organizuar, jo më kot është një pikë e rëndësishme në kërkesat e BE-së, duke nënvizuar se rezultatet do të bindin edhe vendet ende skeptike. Ai deklaroi se Austria mbetet një partner shumë i rëndësishëm i Shqipërisë, e këtu veçoi jo vetëm marrëdhëniet bilaterale, por edhe në një kontekst më të gjerë rajonal.

Ministri i Brendshëm konfirmoi se Vetting-u në drejtësi, do të pasohet nga Vetting-u në Policinë e Shtetit, duke shtuar se nderi dhe integriteti i punonjësit të Policisë janë themelore për të patur një trupë policore profesionale dhe të shëndetshme.

Më tej z. Lleshaj shtoi se lufta kundër krimit të organizuar do të njohë të tjera rezultate. Ministri i konfirmoi bashkëbiseduesit se Task Forca Speciale, në kuadër të Operacionit “Forca e Ligjit”, si një punë e nisur nga ministri paraardhës, do të vijojë më me forcë e ritëm, duke përfshirë gjithë strukturat dhe agjencitë ligj zbatuese.

Në vijim ai u ndal edhe tek lufta kundër korrupsionit dhe pastrimit të parave. Gjatë bisedës, ministri i Brendshëm parashtroi kërkesën për asistencë logjistike dhe trajnime për Policinë e Shtetit. Ai e njohu kreun e parlamentit austriak me vizionin e tij, për modernizimin e Policisë së Shtetit.

Presidenti i Këshillit Kombëtar të Austrisë vlerësoi maksimalisht punën që është kryer për menaxhimin e kufijve dhe flukseve migratore, prej Policisë së Shtetit.