"Ligji për sigurinë publike, shton elementët bazë për jetë më të sigurt"

Postuar më: 25 Janar 2016
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri gjatë prezantimit të projektligjit ‘’ Për masat shtesë të Sigurisë Publike’’ në Komisionin e Sigurisë Publike. Komisioni miratoi me votat e mazhorancës, draftin e qeverisë dhe në seancat në vijim do të kalojë për diskutim nen për nen.

Prezantohet profili i zgjeruar i migracionit, 2012 - 2014

Postuar më: 18 Dhjetor 2015
U prezantua sot Profili i Zgjeruar i Migracionit i Republikës së Shqipërisë, i cili pasqyron zhvillimet migratore në vend gjatë periudhës 2012 - 2014. Ky dokument si vazhdë e profileve të mëparshme është hartuar sipas një modeli më të avancuar, nga një grup pune ndër-institucional, nën drejtimin e Drejtorisë së Përgjithshme për Kufirin dhe Migracionin në Ministrinë e Punëve të Brendshme në bashkëpunim me organizma të tjera qeveritare dhe joqeveritare kontribuese në fushën e migracionit në Shqipëri. Detajet e Profilit të Migracionit u bënë të ditura nga zv/ministrja e Punëve të Brendshme Elona Gjebrea, zv/ministrja e Mirëqënies Sociale Gentjana Sula, Zv/ministria e Punëve të Jashtme Odeta Barbullushi, Drejtuesja e Misionit të Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin në Shqipëri Alma Jani, si edhe zv/Drejtori i Përgjithshëm për Kufirin dhe Migracionin në Policinë e Shtetit Genc Merepeza.

“E ardhmja e sistemit të integruar të mbrojtjes së fëmijëve në Shqipëri”

Postuar më: 16 Dhjetor 2015
Fjala e zv/ministrit të Punëve të Brendshme Ilirjan Mustafaraj në aktivitetin ku u prezantua dokumentit politik “E ardhmja e sistemit të integruar të mbrojtjes së fëmijëve në Shqipëri”:

"Ky parlament është turp! Por ka shpresë" VIDEO

Postuar më: 04 Dhjetor 2015
E nderuar drejtuese e seancës Të nderuar kolegë Në fakt, përpara se të them dy fjalë për buxhetin, dua të them dy fjalë për një gjë tjetër, që sipas meje ka shumë lidhje me buxhetin, por shkon pak përtej buxhetit të një viti, dhe madje unë besoj shkon direkt te qytetarët.

Prezantohet projekti i Regjistrimit të Adresave dhe Shtetasve - Popullimi

Postuar më: 27 Nëntor 2015
Ministri i Punëve të Brendshme Saimir Tahiri prezantoi sot projektin e regjistrimit të adresave dhe shtetasve – Popullimi: Përshëndetje të gjithëve, faleminderit që keni ardhur! Ministria e Punëve të Brendshme dhe Qeveria mendoi të prezantojë sot një projekt mjaft të rëndësishëm për shtetin shqiptar, për shoqërinë në tërësi, për komunitetin e biznesit dhe për të gjithë ata që duan të dallojnë në mënyrë definitive dhe përfundimtare, atë që shpesh e kanë quajtur Shqipëria e letrave ose Shqipëria në letra, Shqipëria e deftereve, nga Shqipëria në realitet, nga Shqipëria e vërtetë. Pas meje është një foto ilustruese e një zone në Tiranë në vitin 1994 dhe po e të njëjtës zonë në vitin 2015!

Tahiri: Të pastrojmë Shqipërinë nga drejtësia e korruptuar

Postuar më: 26 Nëntor 2015
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në seancën parlamentare – 26 nëntor 2015:

Komisioni i Sigurisë miraton p/buxhetin e MPB për vitin 2016

Postuar më: 25 Nëntor 2015
Komisioni i Sigurisë Kombëtare ka miratuar në parim projektbuxhetin për Ministrinë e Punëve të Brendshme për vitin 2016. Ministri Saimir Tahiri prezantoi projektin para deputetëve të Komisionit parlamentar:

Komisioni i Ligjeve miraton p/buxhetin e MPB, rritje me 6%

Postuar më: 24 Nëntor 2015
Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut miratoi në parim Projektbuxhetin e vitit 2016 për Ministrinë e Punëve të Brendshme. Ministri Saimir Tahiri prezantoi pikat thelbësore të projektbuxhetit, i cili për vitin e ardhshëm ka rritje me 6%.

"Kodi i ri Etik, është Kushtetuta e punonjësit të Policisë"

Postuar më: 20 Nëntor 2015
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në Akademinë e Sigurisë, ku u diskutua mbi Kodin e ri Etik të Policisë së Shtetit dhe morën pjesë Ambasadori i SHBA në Tiranë, drejtuesit kryesorë dhe punonjësit e rinj të Policisë së Shtetit:
Jemi duke bërë sot një debat shterpë mbi një temë të sajuar, thjesht një përpjekje e re për të devijuar thelbin e vërtetë të problemit(...) 08-02-2018